top of page

Nokkahuilupäivä

Päivitetty: 21. lokak. 2019

Suomen nokkahuiluseura ry järjesti suuren Nokkahuilupäivän eilen Balderin salissa Helsingin keskustassa. Olen seuran puheenjohtaja, joten puuhaa riitti mukavasti 🙂 Nokkahuilupäivä piti sisällään soitinnäyttelyn ja konsertin, ja niitä seuraamaan oli saapunut runsaasti ihmisiä.

Klo 12 alkanut soitinnäyttely koostui kymmenistä ammattinokkahuilistien käyttämistä, pääosin käsinrakennetuista soittimista. Esillä oli runsaasti erilaisia barokki- ja renessanssinokkahuiluja, mutta myös harvinaisuuksia, kuten Paetzold-bassonokkahuilu, wieniläinen csakan sekä Eagle-alttonokkahuilu. Kokonaisia renessanssinokkahuiluperheitä oli kaksi, nokkahuilukvartetti Bravaden ja Q Consortin omistamat soittimet. Näyttelyssä oli kova kuhina, ja kiinnostuneiden ikähaitari oli vauvasta vaariin. Tunnelma oli samankaltainen kuin nokkahuilumessuilla Keski-Euroopassa, se oli hienoa! Hesari mainitsi Nokkahuilupäivästä Minne mennä -osiossaan kuvan kera, joten se toi varmasti yleisöä paikalle.

Puoli kahdelta alkoi konsertti, jossa suomalaiset nokkahuilistit soittivat näyttelyssä esillä olleita soittimia. All boys! (Petri Arvo, Mikael Heikkilä ja Janek Öller) soittivat keskiaikaista musiikkia, Q Consort (Petri Arvo, Riikka Holopainen, Milja Tiainen, Sini Vahervuo ja Reetta Varjonen) hoiti renessanssin ja Petri Arvo jälleen varhaisbarokin. Itse soitin vaimoni Annan kanssa näytteen täysbarokista, teos oli Georg Philipp Telemannin duo d-molli ja siitä osat Largo ja Presto. Jari S. Puhakka ja Maarit Röynä soittivat kahdella csakanilla musiikkia 1800-luvun alun Wienistä, Kirsi Ojala, Mimmi Laaksonen ja Leena Paukkunen soittivat kansanmusiikkia kolmella nokkahuilulla ja itse päätin konsertin soittamalla Jukka Tiensuun Musica Ambigua -teoksen viimeisen osan Veto Eagle-alttonokkahuilulla. Konsertti oli siis erittäin monipuolinen ja onnistunut!

Oli huimaa seurata miten Nokkahuilupäivään osallistunut yleisö oli oikeasti soittimesta ja sen hienouksista kiinnostunut. Kiinnostnut oli myös MTV, joka teki Nokkahuilupäivästä jutun Kymmenen uutisiin. Jutun voi katsoa täältä:
Asiasanoja: Eagle Petri Arvo Jukka Tiensuu Bravade Q-Consort Paetzold Milja Tiainen Mikael Heikkilä Telemann Veto Reetta Varjonen Janek Öller renessanssi Jari S. Puhakka MTV barokki Sini Vahervuo nokkahuilu Mimmi Laaksonen Maarit Röynä Balderin sali Anna Saunamäki Leena Paukkunen Kirsi Ojala Riikka Holopainen suomen nokkahuiluseura csakan

64 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page