top of page

BIO

Nokkahuilisti Eero Saunamäki.jpg

Lue CV tästä

Lue virallisempi bio tästä

Lue vaihtoehtoinen bio tästä

Katso kantaesittämäni nokkahuiluteokset tästä

Katso solistiesiintymiseni tästä

 

(nämä aukeavat uuteen ikkunaan)

Jos haluat tutustua nokkahuiluaiheiseen Press kitiin, laita minulle viestiä!

Olen aina pitänyt kaikenlaisesta esiintymisestä, niin soittamisesta, laulamisesta kuin puhumisestakin. Laajan koulutukseni ja verkostojeni avulla pääsen toteuttamaan itseäni muusikkona monella tavalla genrestä riippumatta!

 

Olen Suomen tunnetuin ammattinokkahuilisti, ja yhtä lailla saksofoninsoitto, laulaminen kuin bändinjohtaminenkin ovat osa musiikillista repertuaariani. Mittavaa ja monipuolista musiikillista uraa olen tehnyt parinkymmenen vuoden ajan. Tällä hetkellä olen virkavapaalla ja keskityn taiteelliseen työhön Taiteen edistämiskeskuksen ja Suomen kulttuurirahaston myöntämien apurahojen turvin.

 

Nokkahuilistina olen kantaesittänyt yli 40 teosta, joista tärkeimpinä mainittakoon Kalevi Ahon (v. 2021), Jouni Hirvelän (v. 2018), Jukka Tiensuun (v. 2017) ja Juha Piston (v. 2011) nokkahuilukonsertot. Kansainvälinen levy-yhtiö BIS julkaisi äänitteen Ahon konsertosta viime vuonna. Olen esiintynyt yli kymmenen suomalaisorkesterin solistina ja tehnyt yhteistyötä useiden huippukapellimestareiden kuten John Storgårdsin ja Dima Slobodenioukin kanssa. Lapin kamariorkesterin koululaiskonserttisarjojen liiderinä toimin vuosina 2020 ja 2021 ja keväällä 2023 tein kapellimestaridebyyttini Vaasan kaupunginorkesterin kanssa. 

 

Nokkahuilunsoittoani voi kuulla elokuvissa (Peruna v. 2021, The Making of a Japanese v. 2023), tietokonepelissä (Iron Danger v. 2020), risteilylaivan äänimaisemana (M/S Finnsirius v. 2023) ja myös omalla YouTube-kanavallani, josta löytyy paljon lisätietoa nokkahuilusta ja muusikon elämästä. Olen myös Suomen nokkahuiluseuran perustajajäsen ja toiminut seuran puheenjohtajana 15 vuoden ajan.

 

Olen työskennellyt saksofonistina Tasavallan presidentin edustusorkesterissa Kaartin soittokunnassa lähes 20 vuoden ajan. Lisäksi soitan saksofonikvartetti Aavassa, jonka kanssa olemme kantaesittäneet uutta suomalaista musiikkia ja tehneet yhteistyötä kuorojen ja orkestereiden kanssa. Saksofonia soitan myös katujazzbändi Tusan Brassissa ja toki teen monenlaisia saksofonikeikkoja niin soolona, pianistin kanssa kuin myös DJ:n kanssa.

 

Lisäksi olen aktiivinen kamarimuusikko ja esiinnyn monipuolisesti niin suomalaisilla festivaaleilla kuin ulkomaillakin. Olen myös toiminut sinfoniaorkestereiden avustajana molemmilla instrumenteillani.

 

Laulajana ja bändiliiderinä olen toiminut mm. Linnan juhlista tutussa Kaartin Combossa sekä monissa muissa kevyen musiikin bändeissä. Keikkoja olen tehnyt suomalaisten huippujen kuten Diandran, Mikael Saaren, Maria Lundin, Laura Voutilaisen, Dannyn, Iltan, Lauri Mikkolan, Johanna Förstin ja Angelika Klasin kanssa.

 

Pedagogina olen toiminut useissa musiikkiopistoissa sekä Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa vuodesta 2008 lähtien. Erilaisia nokkahuilukoulutuksia olen pitänyt mm. Salzburgin Mozarteum-musiikkikorkeakoulussa ja Jyväskylän yliopiston opettajankoulutuslaitoksella.

Opiskelin Sibelius-Akatemiassa 2000-luvun ensimmäisen vuosikymmenen ajan ja valmistuin musiikin maisteriksi vuonna 2010 suoritettuani molemmista instrumenteistani diplomiopinnot. Olen osallistunut myös lukuisille ulkomaisille mestarikursseille, joilla opettajinani ovat olleet muun muassa professorit Dan Laurin ja Claude Delangle. Suoritin myös kasvatustieteen cum laude -opinnot Helsingin yliopistossa ja popmusiikkia olen opiskellut Pop & Jazz Konservatoriossa pääaineenani laulu. Lukuisat säätiöt ja rahastot ovat tukeneet muusikon uraani.

bottom of page