top of page

BIO

Nokkahuilisti Eero Saunamäki.jpg

Lue CV tästä

Lue virallisempi bio tästä

Katso kantaesittämäni nokkahuiluteokset tästä

Katso solistiesiintymiseni tästä

 

(nämä aukeavat uuteen ikkunaan)

Jos haluat tutustua nokkahuiluaiheiseen Press kitiin, laita minulle viestiä!

Olen Suomen tunnetuin ammattinokkahuilisti ja olen esiintynyt yli kymmenen suomalaisen sinfoniaorkesterin solistina. Myös saksofoninsoitto, laulaminen ja orkesterinjohtaminen ovat osa musiikillista repertuaariani. Tasavallan presidentin edustusorkesterissa Kaartin soittokunnassa olen työskennellyt lähes 20 vuoden ajan ja Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa olen toiminut opettajana vuodesta 2008 lähtien.

Nokkahuilusolistina olen tehnyt yhteistyötä useiden huippukapellimestarien, kuten John Storgårdsin ja Dima Slobodenioukin kanssa. Olen kantaesittänyt yli 40 teosta, joista tärkeimpinä mainittakoon Kalevi Ahon (v. 2021), Jouni Hirvelän (v. 2018), Jukka Tiensuun (v. 2017) ja Juha Piston (v. 2011) nokkahuilukonsertot. Syyskuussa 2023 kansainvälinen levy-yhtiö BIS julkaisee äänitteen Ahon konsertosta. Olen myös toiminut Lapin kamariorkesterin koululaiskonserttisarjojen liiderinä ja keväällä 2023 tein kapellimestaridebyyttini Vaasan kaupunginorkesterin kanssa. Olen myös avustanut sinfoniaorkestereita molemmilla soittimillani.

Lisäksi olen aktiivinen kamarimuusikko, ja esiinnyn monipuolisesti niin suomalaisilla festivaaleilla kuin ulkomaillakin. Soitan baritonisaksofonia saksofonikvartetti Aavassa ja katujazzbändi Tusan Brassissa, ja nokkahuilistina teen yhteistyötä monien muusikoiden kanssa. Rytmimusiikin parissa työskentelen mm. Linnan juhlista tutun Kaartin Combon kanssa sekä muissa bändeissä laulajana ja saksofonistina.

Nokkahuilunsoittoani voi kuulla elokuvissa, tietokonepeleissä ja myös omalla YouTube-kanavallani, josta löytyy lisätietoa nokkahuilusta ja muusikon elämästä. Olen myös Suomen nokkahuiluseuran perustajajäsen ja toiminut seuran puheenjohtajana 15 vuoden ajan.

Opiskelin Sibelius-Akatemiassa ja valmistuin musiikin maisteriksi vuonna 2010 suoritettuani molemmista instrumenteistani diplomiopinnot. Olen osallistunut myös lukuisille ulkomaisille mestarikursseille, joilla opettajinani ovat olleet muun muassa professorit Dan Laurin ja Claude Delangle. Suoritin myös kasvatustieteen cum laude -opinnot Helsingin yliopistossa. Lukuisat säätiöt ja rahastot ovat tukeneet muusikon uraani.

bottom of page