top of page

Menestystä Porissa

Kalevi Ahon Nokkahuilukonsertto sai viidennen esityksenä Pori Sinfoniettan konsertissa viime torstaina Promenadisalissa. Yleisöä oli mukavasti paikalla, orkesteri soitti hienosti ja Satakunnan kansan Juha-Pekka Peltonen oli aika fiiliksissä konsertista:


"NOKKAHUILUKONSERTON (Aho 2020) parissa kuultiin kaikin puolin mestarillisia hetkiä. Promenadisalissa saatiin todistaa ainutlaatuista yhteistyön tulosta keinovaransa suvereenisti hallitsevan säveltäjän ja ilmiömäisen solistin välillä.


Tässä konsertossa minulla ei ollut tarvetta jaotella kuulemaani jaksoihin, vaan yksinkertaisesti jokainen hetki, jokainen sävel ja sointiteho tuntuivat täydellisen oikeilta. Kokonaisuus oli lumoava.


On selvää, että Eero Saunamäellä on koko nokkahuiluarsenaalin käsittely niin hallussa kuin kellään voi olla. Ehkä vielä tätäkin ihmeellisempiä ovat Saunamäen eläytyminen ja vaikutelma, että hän on täysin yhtä soittamansa musiikin kanssa."Kiitos Porin orkesterille, oli mainio viikko! Ahon konserton voi vielä tämän kevään aikana kuulla Lapin kamariorkesterin (14.3.) ja Kuopion kaupunginorkesterin (25.4.) konserteissa, tervetuloa!KUVA: NIKLAS ÖSTERLUND


9 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page