top of page

Festivaalireissu Saksaan

Vietin reilun viikon Saksassa, jossa vierailin nokkahuiluun keskittyvällä Blockflötenfesttage-festivaalilla Bad Kissingenin pikkukaupungissa Baijerissa. Bad Kissingenistä jatkoin matkaa Berliiniin, jossa odotti suuri taidemusiikin tapahtuma Classical:NEXT.


Nokkahuilupiirit ovat pienet, ja soittajat ympäri maailman kokoontuvatkin muutaman kerran vuodessa festivaaleille mm. Lontooseen, Wieniin ja Amsterdamiin kuuntelemaan konsertteja, ostamaan instrumentteja sekä tapaamaan toisiaan. Viime kesänä olin Amsterdamin nokkahuilutapahtumassa ja tänä keväänä oli mukava päästä ensimmäistä kertaa Bad Kissingeniin.


Kolmeen päivään mahtui lukuisia konsertteja, suuri soitin- ja nuottinäyttely, mestarikurssin seuraamista sekä paljon tapaamisia tuttujen ja tuntemattomien kanssa! Festivaalin liideri Maurice Steger oli koonnut hienon ja monipuolisen festariohjelman, joka tarjosi herkkuja varsinkin vanhan musiikin ystäville. Bad Kissingenin kylpyläkaupunki oli viehättävä ja ajattelin kyllä tulevaisuudessakin vierailla tässä tapahtumassa :)


Baijerista matka jatkui junalla Berliiniin, jossa odotti suuri taidemusiikin tapahtuma Classical:NEXT. Tapahtuma kokosi yhteen klassisen musiikin esittäjät, agentit, keikkamyyjät, kustantajat, hallintohenkilöt sekä muut asian liepeillä toimijat. Neljän päivän aikana oli mahdollisuus osallistua konsertteihin ja mentorointeihin, kuunnella konferenssipuheita, käydä ihmettelemässä messuständejä sekä tietenkin tutustua kollegoihin ympäri maailmaa.


Itsensä ja oman toimintansa esitteleminen englanniksi aamusta iltaan neljän päivän ajan oli aika raskasta, mutta toisaalta hyvin palkitsevaa. Tapahtuma jätti positiivisen fiiliksen ja oli hyvä huomata, että edelleen vahvasti traditioille perustuva taidemusiikin kenttä koittaa uusiutua ja kehittää uusia näkökulmia omaan toimimiseensa.
0 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page