top of page

Stravinskin Kevätuhri saksofoniorkesterilla!

Päivitetty: 21. lokak. 2019

Helsingin saksofoniorkesteri on helsinkiläisistä klassisen saksofonin ammattilaisista koostuva yhtye, joka kokoontuu vuosittain muutamaan periodiin tekemään musiikkia yhdessä. Tämän kevään suurin ponnistus oli Temppeliaukion kirkossa pidetty Saksofonien Kevätuhri -konsertti, jossa Igor Stravinskin legendaarisen teoksen saksofoniorkesteriversion Suomen ensiesityksen lisäksi kuultiin kolmen eri saksofonikvartetin omat esitykset.

Akateeminen saksofonikvartetti Olli-Pekka Tuomisalon johdolla esitti Maija Ruuskasen Saksofonikvarteton, The Saxtronauts Dimitri Shostakovitsin Kaksi kappaletta jousikvartetille ja oma saksofonikvartettini Aava soitti György Ligetin Kuusi bagatellia. Monipuolisia ja hienoja teoksia nämä kaikki!

Illan kruunu oli kuitenkin Dannel Espinozan saksofoniorkesterille ja lyömäsoittimille sovittama versio Kevätuhrista. Teoksen johti kapellimestari Eero Lehtimäki, ja sekä soittajat että yleisö olivat liekeissä 🙂 Toivottavasti teemme Kevätuhrin uudemmankin kerran HSO:n kanssa, sen verran vaikuttava teos ja esitys oli kyseessä.

Tästä voit katsoa pätkän esityksestä:



19 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page