top of page

Levyhankintoja

Päivitetty: 21. lokak. 2019

Kävin pari viikkoa sitten Berliinissä ja lempikaupastani Dussmannilta löysin jälleen mielenkiintoisia, uusia cd-levyjä. Ensimmäisenä silmiini sattui Keith Jarrettin Euroopan kvartetin Sleeper-levy, joka on peräisin samaiselta Japanin kiertueelta kuin yksi mielestäni parhaista jazz-levyistä, samaisen kvartetin Personal mountains. Sleeper on hieno tuplalevy, joka (toisin kuin Personal mountains) sisältää koko konsertin vuodelta 1979 lyhentämättömänä ja aplodeineen. Hieno kuuntelukokemus!

Kaksi muuta ostamaani levyä ovat taidemusiikkia, toinen nokkahuilisti Maurice Stegerin uusi levy Una Follia di Napoli, jossa Steger soittaa vuodelta 1725 peräisin olevia napolilaisten barokkisäveltäjien teoksia. Virtuoosimeininkiä ja runsasta koristelua, taattua Stegeriä. Tanskalainen nokkahuilunsoittaja Michala Petri taasen on julkaissut omalla OUR recordings -levymerkillään viime vuonna The Nightingale -nimisen levyn, jolla hän soittaa uutta kuoromusiikkia yhdessä The Danish National Vocal Ensemblen kanssa. Hienoa nykymusiikkia, hienoja sävyjä, uraauurtavaa työtä. Toki nokkahuilua on aiemminkin käytetty kuoron kanssa (Suomessa mm. Erik Bergmanin toimesta), mutta kokonainen levy nykymusiikkia nokkahuilulle ja kuorolle on harvinainen juttu. Kannattaa tutustua!

Asiasanoja: contemporary music Baroque Steger cd cd-levy Dussmann Jarrett Petri barokki nokkahuilu Berliini jazz nykymusiikki Berlin recorder


6 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page