top of page

Improvisaatio-opissa Tallinnassa

Päivitetty: 21. lokak. 2019

Olen käynyt Tallinnassa Viron musiikki- ja tanssiakatemiassa vapaan improvisaation tunneilla improvisaatioprofessori Anto Pettin johdolla säännöllisen epäsäännöllisesti muutaman vuoden ajan. Virossa on mahdollista suorittaa maisterin tutkinto vapaassa improvisoinnissa (!), ja professori Pett on elättänyt itsensä improvisoijana ja improvisointipedagogina jo kohta kolmenkymmenen vuoden ajan. Aika huikeata toimintaa!

Anto on kehittänyt improvisoinnin opetusmetodin, jonka Fuzeau-kustantamo on kustantanut. Tämän metodin pohjalta opiskelijat tekevät harjoituksia ja lopuksi myös konsertteja.

Tällä viikolla Tallinnassa oli intensiiviperiodi, jonka opettaja oli professori Christoph Baumann Sveitsistä. Periodille osallistui yli kymmenen opiskelijaa eri maista ja eri instrumenteilla, ja kurssi oli erittäin hedelmällinen. Oli jännä huomata, miten epätavallisetkin soitinyhdistelmät toimivat täysin improvisoidussa musiikissa niin hyvin! Balansseja ja sointivärejä tulee kuunneltua erittäin tarkasti.

Itse joudun omassa arkityössäni vaihtamaan rooleja nopeasti orkesterisoittajasta solistiksi ja päinvastoin ja vapaasta improvisaatiosta on tässä asiassa paljon hyötyä. Tässä vielä näyte kurssin konsertista:


Asiasanoja: Viro Anto Pett nokkahuilu saksofonisti improvisaatio saksofonisoolo nykymusiikki


13 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page