top of page
saksofonisti Eero Saunamäki.JPG

SAKSOFONISTI

EJS02164.jpeg

Toimin päivätyössäni orkesterisoittajana Tasavallan presidentin edustusorkesterissa Kaartin soittokunnassa, jossa soitan pääasiassa baritonisaksofonia. Myös altto-, tenori- ja sopraanosaksofoni ovat käytössä tarvittaessa ja olen myös tutustunut erikoisempiin saksofonikokoihin, kuten bassoon ja tubaxiin. Soittokunnassa soitetaan pääosin taidemusiikkia, mutta myös big band - ja viihdemusiikki ovat tärkeässä osassa. Kaartin soittokunnan kotisivut löytyvät täältä.

Saksofonistina olen eniten tunnettu Kaartin Combosta, jonka liiderinä, laulajana, saksofonistina ja nokkahuilistina toimin. Combosta voit lukea lisää Laulaja ja liideri -sivulta.

Saksofoninsoittoon keskittyneen cv:ni pääset lukemaan tästä.

Kaartin soittokunta 2021.jpg

Muita bändejäni ovat mm. New Orleans -henkinen Tusan Brass, jolla on oma vahva soundi ja vauhdikas meininki! Bändin ohjelmistossa on perinteistä brass band -katumusiikkia, mutta myös uudempia, tanssittavia cover-biisejä. Tusan Brassin soittajat ovat valloittavia solisteja ja viihdyttäjiä 🎉

Lifetime-trio koostuu lisäkseni basistista ja kosketinsoittajasta. Pieni kokoonpano sopii hyvin intiimeihin tilaisuuksiin viihdyttämään tai tanssittamaan.

lifetime.jpg

Orkesteri- ja bänditöiden lisäksi teen keikkoja soolosaksofonistina erilaisissa yksityis- ja yritystilaisuuksissa esittäen tilaajan toivekappaleita tai musiikkia vaikkapa ruokailun tai cocktailien taustalla. Välillä näihin keikkoihin yhdistyy myös laulaminen 😊.

saksofonisti Eero Saunamäki.jpg

Taiteellisempaa toimintaa saksofonistina edustaa saksofonikvartetti Aava, jonka perustin kollegoideni kanssa vuonna 2013. Olemme energinen ja monipuolinen kvartetti ja työskentelemme näkyvillä paikoilla suomalaisessa saksofonielämässä. Työpaikkojamme ovat mm. Taideyliopiston Sibelius-Akatemia, Tampereen ammattikorkeakoulu ja Kaartin soittokunta. Lisäksi esiinnymme aktiivisesti Suomessa ja ulkomailla. Olemme kouluttautuneet mm. Sibelius-Akatemiassa ja Pariisin konservatoriossa sekä kansainvälisillä mestarikursseilla.
 
Aavan ohjelmisto on monipuolinen ja sisältää niin 1900-luvun ranskalaista saksofonikvartettimusiikkia (säveltäjinä mm. Francaix, Schmitt ja Singelée), kevyen musiikin rajoja etsivää saksofonimusiikkia (mm. säveltäjiltä Gershwin, Lintinen ja Bennett) sekä sovituksia tunnetuista kamarimusiikkiteoksista (teoksia mm. Ligetiltä, Debussyltä ja Shostakovitsilta). Kvartetti on myös kantaesittänyt suomalaista musiikkia mm. Paavo Korpijaakolta (v. 2019), Veli Kujalalta (v. 2020) ja Ville Kompalta (v. 2017 & 2022).

 

Aava soittaa myös tarvitttaessa kevyempää taustamusiikkia ja toivekappaleita.

Saksofonikvartetti Aava:
Joonatan Rautiola, sopraanosaksofoni
Samu Metsänen, alttosaksofoni
Kalle Oittinen, tenorisaksofoni
Eero Saunamäki, baritonisaksofoni

Saksofonikvartetti Aava.jpg

Aavan soittajista koostuu saksofonitrio Ava, joka on esiintynyt mm. Hauhon ja Turun musiikkijuhlilla. Trio soittaa harvoin kuultua, mutta erittäin hyvää musiikkia kolmella saksofonilla. Tällä hetkellä trion ohjelmisto sisältää mm. barokkia, ranskalaista musiikkia 1900-luvulta sekä uudempaa japanilaista musiikkia. Trio on myös tilannut ja kantaesittänyt Tomi Räisäsen teoksen saksofonitriolle.

SAKSOFONIAIHEINEN CV

Eero Saunamäki toimii Kaartin soittokunnassa monipuolisena erikoissoittajana pääinstrumenttinaan baritonisaksofoni. Orkesterissa hän soittaa myös altto-, tenori- ja sopraanosaksofoneja. Saunamäki on toiminut saksofonistina suomalaisten sinfoniaorkesterien avustajana ja soittanut useasti Kaartin soittokunnan solistina. Kamarimuusikkona hän on esiintynyt mm. Avanti!n Suvisoitossa ja Musica Nova Helsinki -festivaalilla sekä kantaesittänyt Paavo Korpijaakon, Ville Kompan, Tomi Räisäsen ja Veli Kujalan teoksia. Saunamäen vakituisia kokoonpanoja ovat mm. saksofonikvartetti Aava, Tusan Brass ja Linnan juhlista tuttu Kaartin Combo, jonka johtajana Saunamäki toimii. Saunamäki tunnetaan myös nokkahuilistina, joka on kantaesittänyt kymmeniä teoksia ja esiintynyt lukuisten sinfoniaorkesterien solistina ympäri Suomen tehden yhteistyötä mm. John Storgårdsin ja Dima Slobodenioukin kanssa.

Soittajan töiden lisäksi Eero Saunamäki toimii opettajana Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa sekä laulajana kevyen musiikin kokoonpanoissa. Saunamäen muusikon uraa ovat tukeneet mm. Suomen Kulttuurirahasto, Wihurin rahasto, Teosto, Taike sekä pohjoismaiset kulttuurirahastot.

Eero Saunamäki opiskeli 2000-luvun ensimmäisen vuosikymmenen ajan Sibelius-Akatemiassa saksofonin- ja nokkahuilunsoittoa Pekka Savijoen ja Rabbe Forsmanin johdolla ja valmistui musiikin maisteriksi vuonna 2010 suoritettuaan molemmista instrumenteistaan A-tutkinnot. Saunamäki on osallistunut lukuisille ulkomaisille mestarikursseille molemmilla soittimillaan, opettajinaan mm. professorit Claude Delangle ja Dan Laurin. Saunamäki on myös suorittanut kasvatustieteen cum laude -opinnot Helsingin yliopistossa.

Anchor 1
bottom of page