top of page

Tervetuloa Pirkanmaan saksofonifestivaalille!

Laatuaan ensimmäinen Pirkanmaan saksofonifestivaali järjestetään Tampereen konservatoriolla 13.-15.3.2020. Luvassa on todella monipuolinen kattaus saksofoniin liittyvää aktiviteettia: konsertteja, orkesterikoulutusta ja mestarikursseja. Tapahtumaan osallistuu ammattisaksofonisteja ja soittimen opettajia, oppilaita ja muita harrastajia.


Tapahtumaan liittyen saksofoniyhteisön piirissä perustetaan kolme eritasoista saksofoniorkesteria, joissa eri-ikäiset fonistit vasta-alkajista konkarimestareihin soittavat yhdessä. Orkesterilaisten sektioharjoittajina toimivat Kaartin soittokunnan saksofonistit Samu Metsänen, Arto Lehtola, Perttu Pannula ja allekirjoittanut, sekä tamperelaiset saksofoniopettajat. Mestarikursseja saapuvat pitämään huippuopettajat Sibelius-Akatemiasta: Joonatan Rautiola (klassinen) ja Manuel Dunkel (jazz).


Sektioharjoittamisen lisäksi soitan festivaalin päätöskonsertissa sekä saksofonikvartettti Aavan kanssa lauantain iltakonsertissa.


Festivaalin konsertit

Pe 13.3. klo 19 Improvisaation helmiä ja klassikoita Duo Esa Pietilä (saksofoni) ja Pétur Sakari (urut) Aleksanterin kirkko

La 14.3. klo 19 Näyttelykuvia Saksofonikvartetti AAVA Tampereen konservatorio, Pyynikkisali

Su 15.3. klo 18 Grande Finale Saksofoniorkesterien päätöskonsertti Johtajina Anna-Leena Lumme ja Kalle Oittinen


Tapahtumaa on järjestämässä kapellimestari Anna-Leena Lumme, tamperelaisten saksofoniopettajien työryhmä (Petri Nieminen, Kalle Oittinen ja Masa Orpana) sekä Tampereen Tuomiokirkkoseurakunta, Pirkanmaan musiikkiopisto, Tampereen konservatorio ja Tampereen ammattikorkeakoulu, musiikki.asiasanoja:

saksofoni

saksofonisti

saksofonikvartetti Aava

Pirkanmaan saksofonifestivaali

saksofonifestivaali

baritonisaksofoni

saksofonisti Helsinki

saksofonisti juhliin

87 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page