top of page

Serenadi hääparille saksofonilla ja laulaen

Pääsinpä esiintymään saksofonistina ja laulajana pitkästä aikaa! Korona on vähentänyt keikkojen määrää radikaalisti, ja tälle kesälle ei ollut hääkeikkoja Helsingissä tai muuallakaan tiedossa. Tilanne sai onneksi positiivisen käänteen pari viikkoa sitten kun sain sähköpostin eräältä äidiltä, jonka poika oli menossa piakkoin naimisiin.

Yhteydenottaja oli kiinnostunut serenadiesityksestäni, jossa soitan saksofonia ja laulan. Esitettäviksi kappaleiksi ehdotin Fougstedtin Romanssia ja Pepe Willbergin Aamua. Näiden lisäksi tilaaja halusi kuulla Vesa-Matti Loirin tunnetuksi tekemän, Eino Leinon runoon sävelletyn Nocturnen. Nämä kolme kappaletta lyötiin lukkoon, ja harjoittelu saattoi alkaa :)


Laulun ja saksofoninsoiton yhdistäminen on harvinainen juttu Suomessa, ja ehkäpä juuri sen vuoksi niiden keikkojen tekeminen on erityisen mukavaa. Saksofonin soundista tykkäävät kaikki, ja laulamista on aina intiimiä kuunnella. Esiintyjän tulee miettiä sopivat sävellajit ja juonnot sekä soiton ja laulun suhde esityksessä. Mikä kappaleet ovat niin tunnettuja, että pelkkä soittaminen herättää tunteita? Mitkä kappaleet perustuvat tekstiin ja siihen liittyvään tarinaan ja tunnemaisemaan? Näitä asioita pääsi ennen tätä keikkaa pohtimaan - taustamusiikkikeikoilla teosvalintoja ei tarvitse miettiä ihan näin tarkasti.

Häät pidettiin eilen. Kaunis ja intiimi paikka Espoossa, miellyttävä ilma ja hyvä tunnelma antoivat mainiot puitteet esiintymiselle. Esitys oli morsiusparille yllätys, ja se tuo aina oman pienen lisäjännityksensä keikkaan. Aloitin soittamalla saksofonilla Romanssin, jonka jälkeen kiitin esiintymiskutsusta ja lauloin Leinon Nocturnen. Siitä suoraan saksofonia soittaen Aamun alkusoitto, laulaen pari säkeistöä ja lopuksi vielä saksofoninsoittoa keikan päätökseksi.


Muusikolle ja esiintyjälle palaute työstä tulee välittömästi esityksen jälkeen, ja hyvin positiiviselta se korviini vaikutti aplodeineen ja hurraa-huutoineen :) Saksofonistina ja laulajana esiintyminen häissä ja toki missä vain on mahtavaa, ja toivottavasti koronatilanne saataisiin hoidettua sellaiseen kuntoon, että normaali keikkaelämä pääsisi taas kunnolla käyntiin.

61 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page