top of page

Opetusta ja treenausta Narinkkatorilla

Päivitetty: 21. lokak. 2019

Olin eilen opettamassa Sibelius-Akatemian opiskelijoitani Taideyliopiston pop-up-tilassa Narinkkatorilla Helsingin Kampissa. Taideyliopisto hakee itselleen näkyvyyttä ja yksi keino oli tuoda 12 neliön lasinen kontti Helsingin keskustaan ja kehittää sinne ohjelmaa. Itse innostuin mahdollisuudesta ja lähdin mielelläni kokeilemaan opettamista lasikontissa. Kontti oli mikitetty, joten soitto ja hieman puhekin kuuluivat kontin ulkopuolelle. Opetin sivuaineiselle nokkahuiluopiskelijalleni Jakob Van Eyckiä ja itse treenailin nokkahuilulla Johann Sebastian Bachin viulusonaattia BWV 1017 ja Sebastian Fagerlundin soolonokkahuiluteosta Recordanza.

Oli hauskaa soittaa kun sadat ja luultavasti jopa tuhannet ihmiset näkivät ja kuulivat mitä kopissa tapahtui. Todella monet pysähtyivät kuuntelemaan ja ottamaan kuvia ja videota kännykällä. Oli haastavaa keskittyä vain omaan tekemiseen kun tuntui, että joku tarkkailee koko ajan. Kokemus oli kuitenkin erittäin positiivinen ja sain näkyvyyttä itselleni, soittimelleni, Taideyliopistolle ja Sibelius-Akatemialle. En ollut soittanut Bachia tai Fagerlundia julkisesti aiemmin, mutta nyt olen varma, että haluan esittää molemmat teokset konsertissa ensi vuonna.


Kontissa 2

Kontissa 1

Kontin sisältä

Asiasanoja: Bach Fagerlund vanha musiikki opetus Taideyliopisto Narinkkatori nokkahuilu Sibelius-Akatemia treenaus BWV1017 lasikontti Recordanza nykymusiikki Helsinki Kamppi treeni

3 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page