top of page

Opettamassa Salzburgissa!

Vietin tällä viikolla muutaman päivän Salzburgin Mozarteum-musiikkikorkeakoulussa opettamassa nokkahuiluprofessori Dorothee Oberlingerin opiskelijoita. Olin koonnut sessioita varten kattavan paketin suomalaista nykymusiikkia ja aluksi pidinkin esitelmän suomalaisista teoksista nokkahuilulle 1950-luvulta tähän päivään, keskittyen 2000-lukuun.


Esitelmän jälkeen oli itse opettamisen vuoro, ja oli todella hedelmällistä työskennellä niin taitavien ja motivoituneiden opiskelijoiden kanssa! Osa opiskelijoista oli vasta tänä syksynä ammattiopintonsa aloittaneita ja jotkut olivat valmistumassa maistereiksi jouluna, joten kyseessä oli laaja kattaus erilaisia taitotasoja, persoonia ja näkökulmia.


Kahden pitkän päivän aikana opiskelijat pääsivät soittamaan varmasti heille tuntematonta musiikkia, jota he toivottavasti vierailuni jälkeen kuitenkin esittävät ahkerasti! :) Turismi jäi tällä reissulla sivuosaan, sen verran varhaisia lentoja (=univelkaa) ja pitkiä päiviä minulla oli. Salzburgin kauniissa vanhassa kaupungissa ehdin kuitenkin pyörähtää ja ihastella tätä UNESCON maailmanperintökohdetta.


Suomalaista musiikkia on ilo viedä maailmalle!

6 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page