top of page

Nokkahuilutrio NordicBlock Oslossa

Päivitetty: 21. lokak. 2019

Pohjoismainen nokkahuilutriomme NordicBlock piti viime viikonloppuna kaksi konserttia Oslossa. NordicBlockissa soittaa itseni ja vaimoni Annan lisäksi tanskalainen nokkahuiluvirtuoosi Pernille Petersen, joka on voittanut useita kilpailuja ja toimii aktiivisesti Tanskassa sekä kamarimuusikkona että pedagogina.

Tapasimme Italiassa kurssilla kesällä 2006, ja vuonna 2008 konsertoimme triolla ensimmäistä kertaa. Tavoitteenamme oli pitää konsertteja pääosin Pohjoismaisella ohjelmistolla kaikissa Pohjoismaissa, ja nyt tuo tavoite on saatu päätökseen. Oslon kaksi konserttia olivat erittäin mukavia, ja kuuntelijoitakin oli saapunut paikalle kiitettävä määrä. Ohjelmistoon olimme valinneet pohjoismaista (Räisänen, Crusell, Buxtehude, Roman, Grieg) ja italialaista (Vivaldi, Taccani) musiikkia, ja sitä harjoittelimme torstaina ja perjantaina Grünerlökkan alueelta vuokraamassamme asunnossa.

Ensimmäinen konsertti oli lauantaina Aksel Kolstadin luotsaamassa galleriassa/konserttitilassa Aker Bryggen kaupunginosassa. Tämä Cafe de concertiksi nimetty tila on hienolla paikalla Astrup Fearnleyn nykytaiteen museota vastapäätä, ja sen akustiikka sopi hyvin nokkahuilulle.  Toinen konsertti oli seuraavana päivänä Svenska Margaretakyrkanissa, joka sijaitsee keskustan tuntumassa lähellä hallintokortteleita. Kirkossa oli melko kaikuisa akustiikka, mutta nokkahuilun artikulaatiot kuuluivat siellä kuitenkin hyvin. Avatessa kirkon oven, tajusin, että olin ollut samassa kirkossa soittamassa myös vuonna 2006 nokkahuilukvartetti Bravaden kanssa! Konserttia oli kuuntelemassa myös oslolaisia nokkahuilisteja, joka on aina mukavaa.

Emme ole trion kanssa vielä päättäneet missä maassa konsertoimme seuraavaksi ja milloin. Ideoita on kyllä paljon, katsotaan missä vaiheessa pääsemme niitä toteuttamaan. 🙂


NordicBlock @ Margaretakyrkan

NordicBlock @ Cafe de concert

Asiasanoja: Vivaldi nokkahuilutrio Oslo Taccani kirkkokonsertti Räisänen nokkahuilu Pohjoismaat Crusell Roman trio pohjoismainen Buxtehude konsertti


8 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page