top of page

Nokkahuilistit Kulttuuriykkösessä

Nokkahuilisti. Ammattinokkahuilisti. Onko sellaisia olemassa Suomessa? Kyllähän niitä on, muutamia kymmeniä ainakin :) Esimerkiksi minä ja vaimoni Anna olemme ammattimaisesti työskenteleviä nokkahuilisteja, ja olemme valmistuneet Sibelius-Akatemiasta. Työmme on monipuolista sisältäen konsertointia isoilla ja pienemmillä lavoilla, opetusta, hieman tubettamista ja nokkahuilun aseman ja tunnettuuden edistämistä Suomen nokkahuiluseurassa.


Olimme Annan kanssa vieraana Yle radio ykkösen Kulttuuriykkönen-ohjelmassa kertomassa väärinymmärretystä, mutta kiehtovasta soittimestamme ja sillä soitettavasta musiikista. Toimittaja Pia-Maria Lehtolan vetämässä ohjelmassa kerroimme Annan kanssa yhteisestä historiastamme sekä tietenkin nokkahuilun historiasta ja nykypäivästä.


Kuuntele mielenkiintoinen nokkahuilusta ja nokkahuilisteista kertova jakso täältä:


Ihmiset etsivät yllättävän paljon tietoa nokkahuilusta netistä, ja varsinkin ns. koulunokkahuilun eli sopraanonokkahuilun sormitukset eli otteet kiinnostavat. Mainitaanpa tässä ensin muutamia hakusanoja, ja sen jälkeen linkki, jota kannattaa ehdottomasti klikata tätä aihetta koskien!

Nokkahuilun soitto vai nokkahuilunsoitto? Nokkahuilun otteet eli nokkahuilu nuotit eli nokkahuilun sävelet löydät täältä:
166 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page