top of page

Nokkahuilisti äänittämässä pelimusiikkia

Kaikkihan tietävät, että Suomessa on jo hyvän aikaa ollut erittäin laadukkaita pelifirmoja, jotka tekevät suosittuja pelejä mobiililaitteiden lisäksi myös tietokoneille. Yksi näistä firmoista on Action Squad Studios, joka julkaisee tänä keväänä Iron Danger -pelin Windows-koneille.


Iron Danger on taktinen roolipeli, jossa on myös hieman Kalevala-henkisyyttä. Varmaankin tähän Kalevala-teemaan liittyen pelin musiikkeihin haluttiin myös nokkahuilunsoittoa, ja minulla olikin eilen ilo olla studiolla äänittämässä musiikkia nokkahuilulla Iron Dangeriin. Nokkahuilisti pääsee studiohommiin peli- tai popmusiikin osalta juurikin silloin kun etsitään musiikkiin hieman etnosävyjä tai "ritarihenkeä". Tällöin musiikkikin on sävelletty sellaiseksi, että sitä on erittäin luontevaa nokkahuilulla soittaa. Nokkahuiluhan oli suosittu soitin barokin aikana mm. eri hallitsijoiden hoveissa ympäri Eurooppaa, joten historiallisetkin perustelut nokkahuilun käyttöön vanhalta kuulostavassa musiikissa löytyvät.


Hienoa, että pelifirmat käyttävät nykyään aitoja muusikoita peliensä soundtrackeilla! :) Nokkahuilu tarvitsee monenlaista positiivista näkyvyyttä, ja uskottavasti soitettu pelimusiikki on erinomainen tapa tuoda nokkahuilua tunnetuksi.21 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page