top of page

Loppuunmyyty Nokkahuiluguru-konsertti Musiikkitalossa

Viime lauantai oli todella tärkeä päivä, sillä silloin kulminoitui monen vuoden työ. Tilasin säveltäjä Jukka Linkolalta uuden teoksen nokkahuilulle ja pianolle vuonna 2021, ja tämä teos sai viimein kantaesityksensä - vieläpä Helsingin Musiikkitalossa. Lisäksi lauantain konsertti sisälsi ympäri Suomea aiemmin esittämäni Nokkahuiluguru-kokonaisuuden.


Tämä täysin oma konserttituotantoni oli kova satsaus, mutta se kannatti! Konsertti möi loppuun päivää ennen h-hetkeä, ja sepä tuntui esiintyjä-tuottajasta hyvältä :) Sain konsertin järjestämiseen tukea Musiikin edistämissäätiöltä ja Musiikkitalon säätiöltä, tilausteoksen rahoitin Taiken tuella. Tämän lisäksi oli toki lippuriski, mutta tällä kertaa se kannatti ottaa.


Nokkahuiluguru oli tällä kertaa n. puolen tunnin mittainen spektaakkeli, joka sisälsi niin musiikkia kuin tarinoitakin viimeisen 700 vuoden ajalta soitettuna kymmenellä erilaisella nokkahuilulla. Keskiajan ja barokkimusiikin lisäksi ohjelmassa oli tietenkin suomalaista nykymusiikkia Tomi Räisäsen ja Tapani Rinteen teosten muodossa.


Nokkahuiluguru-kokonaisuuden jälkeen oli Linkolan uuden sonaatti-fantasian kantaesityksen vuoro, ja tämä kauniita melodioita ja kuumia funk-rytmejä sisältävä, viittä eri nokkahuilua käyttävä teos on kyllä aivan uskomattoman hieno! Pianisti Marko Hilpon tunnen jo opiskeluajoilta, ja yhteistyömme tässä teoksessa toimi kyllä todella mainiosti. Kiitos Marko ja Jukka!


Tässä muutama kuva lauantain konsertista. Nyt olen jo Rovaniemellä, sillä tämän viikon torstaina esiinnyn Lapin kamariorkesterin solistina, teoksena jälleen Kalevi Ahon konsertto.


17 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page