CV

"Nokkahuiluguru Eero Saunamäestä löytyy lavakarismaa. -- Harvoin saa uudesta musiikista näin kiinnostavan, hauskan ja valovoimaisen esityksen"

Jari Pitkänen, Keskisuomalainen 14.3.2019

 

"Saunamäkis prestation var suverän i alla avseenden."
Anna Pulkkis, HBL 7.11.2017


"Kiitos vielä soitostasi sinulle! Teit hääpäivästämme ikimuistettavan :)"
Morsian, kesä 2018

"Oli ihana kuulla soittoa ja laulua syntymäpäivilläni! Iloinen olemuksesi ja ammattimaisuutesi teki meihin suuren vaikutuksen"
Syntymäpäiväsankari, kevät 2017

Lataa lyhyt CV tästä
Lataa pitkä CV tästä

Olen lapsesta lähtien soittanut nokkahuilua ja saksofonia sekä laulanut. Soittoharrastus alkoi Tampereen konservatoriossa ja laulaminen musiikkiluokkien Tactus-kuorossa. Kuoro vaihtui bändiin yläasteella, ja silloin kiinnostuin myös solistina olemisesta ja erilaisista musiikkityyleistä. Ilmaisutaidon lukiossa TYKissä sain tehdä monenlaista musiikkia monenlaisten ihmisten kanssa ja opin sen, että genrerajoilla ei itselleni ole juurikaan merkitystä.

Musiikin ammattiopinnot alkoivat lukion ja armeijan (Puolustusvoimien varusmiessoittokunta) jälkeen Sibelius-Akatemiassa vuonna 2000, ja siellä tutustuin lukuisin nykyisiin kollegoihini, soittokavereihini. Opiskelin nokkahuilunsoittoa, ja opin paljon ns. vanhasta musiikista eli keskiajan renessanssin ja barokin ajan musiikista. Suuri löytö minulle oli 1900-luvun jälkipuoliskolla ja 2000-luvun alussa sävelletty nykymusiikki, josta innostuin pysyvästi. Klassisen saksofoninsoiton opinnoissa tutuksi tuli mm. romanttinen musiikki ja ranskalainen impressionismi ja musiikkikasvatusta opiskelleiden kavereideni kanssa kävin bändikeikoilla häissä, synttäreillä ja firmabileissä.

Valmistuin musiikin maisteriksi vuonna 2010 suoritettuani A-tutkinnon (ns. diplomi) sekä nokkahuilusta että saksofonista. Sibelius-Akatemian lisäksi opiskelin yksityisesti ruotsalaisen nokkahuiluprofessorin Dan Laurinin johdolla Tukholmassa sekä molempia soittimiani monilla mestarikursseilla Suomessa ja ulkomailla. Suoritin myös kasvatustieteen cum laude -tasoiset instrumenttiopettajan pedagogiset opinnot Helsingin yliopistossa.

Olen ollut töissä Kaartin soittokunnassa vuodesta 2004 lähtien. Soittokunta soittaa musiikkia erittäin monipuolisesti: ohjelmistossa on perinteisten marssien lisäksi mm. nykymusiikkia, viihdettä ja jazzia. Työpaikka sopii minulle erittäin hyvin, sillä oman monipuolisen taustani vuoksi pääsen toteuttamaan itseäni monipuolisesti. Toimin puupuhaltimien erikoissoittajana, ja tehtävänäni on soittaa saksofoneja ja nokkahuiluja sekä laulaa. Vuonna 2016 aloitin Linnan juhlista tutun Kaartin Combon johtajana, ja se työ on minulle erittäin mieleistä. Bändin kehittäminen on minulle sydämen asia, ja toimintamme onkin laajentunut viime vuosien aikana. Kaartin soittokunnassa on ison, 46-henkisen sinfonisen puhallinorkesterin lisäksi monia muitakin pienyhtyeitä, joissa olen mukana. Näistä löydät lisätietoja Kokoonpanot-sivulta. Vuonna 2015 pääsin koesoittojen ja -laulujen kautta osaksi kanadalaisen Cirque du Soleilin muusikkorosteria.

Vuosi 2017 oli minulle ammatillisesti käänteentekevä. Marraskuussa 2017 kantaesitin Jukka Tiensuun minulle säveltämän nokkahuilukonsertto Appon kamariorkesteri Avantin kanssa. Menestyksekkään kantaesityksen jälkeen olen soittanut Tiensuun konserton sekä muita konserttoja (mm. Jouni Hirvelän minulle säveltämän konserton) seitsemän kertaa ympäri Suomea Kymi Sinfoniettan, Lapin kamariorkesterin, Jyväskylä sinfonian ja Mikkelin kaupunginorkesterin kanssa. Kapellimestareina konserteissa ovat toimineet Tomas Djupsjöbacka, Dima Slobodeniouk, John Storgårds ja Erkki Lasonpalo.

Opetin eri musiikkiopistoissa ja -kouluissa kymmenen vuoden ajan vuodesta 1998 lähtien ja vuodesta 2008 olen opettanut Sibelius-Akatemiassa nokkahuilunsoittoa ja kamarimusiikkia. Minulla on ollut opiskelijana niin A-tutkintoa valmistelevia vaihto-oppilaita, sivuaineisia vasta-alkajia kuin erityislahjakkaita nuoriso-osastolaisiakin. Opetustyö on erittäin mielenkiintoista ja pidän siitä hyvin paljon. Taideyliopistossa tapahtuu koko ajan, ja sen maailman seuraaminen on myös tärkeää.

Opetus- ja orkesterityön lisäksi teen erilaisia keikkoja monissa eri kokoonpanoissa ja koulutan itseäni. Käyn säännöllisen epäsäännöllisesti laulutunneilla Helsingissä ja vapaan improvisaation tunneilla Tallinnassa. Vierailen myös nokkahuilutapahtumissa ympäri Eurooppaa pysyäkseni mukana alan kehityksessä. Taiteellisesti kunnianhimoisia esiintymisiä teen säännöllisesti ammattinokkahuilistivaimoni Annan kanssa, cembalisti Päivi Vesalaisen kanssa ja saksofonikvartetti Aavan kanssa. Näiden lisäksi kalenterissa on improvisaatiokeikkoja, coverbändi-keikkoja Tusan Brassin ja Femu Brass Bandin kanssa ja pikkukeikkoja soolona tai vaikkapa Lifetime-trion kanssa.

Sosiaalinen media

  • White Facebook Icon
  • White YouTube Icon
  • White Twitter Icon
  • White SoundCloud Icon

Sähköposti

© 2019 EERO SAUNAMÄKI